;

Wyroby z podrobów

Dobrze zrobione wyroby z podrobów stanowią doskonałe produkty, które swoim smakiem przyciągają amatorów mięsa już od wieków. Choć często same podroby mięsne, czyli jadalne narządy wewnętrzne i niektóre części ciała zwierząt, jeszcze do niedawna były niedocenianym produktem spożywczym, dziś postrzegane są jako doskonałe źródło witamin i składników mineralnych. Odpowiednio przyrządzone potrafią także wykwintnie smakować, co łatwo zauważyć w wielu zagranicznych restauracjach „z wyższej półki”. Wyroby z podrobów dostępne w ofercie sklepu Wędliny dla Całej Rodziny to doskonałej jakości pasztety, salcesony oraz kaszanki, które zachwycą Państwa swoim smakiem oraz aromatem.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Smaczne i zdrowe wyroby z podrobów mięsnych

Kuchnia polska dobrze zna podroby i oparte na nich wyroby, takie jak kaszanka, salceson czy pasztet. Dobrze przyrządzone mogą stać się zarówno gwiazdą dania głównego, jak i doskonałym dodatkiem do kanapek czy przystawką. Wystarczy wybrać odpowiedni przepis i przygotować wyroby z podrobów zgodnie ze swoimi preferencjami smakowymi.

Salceson

Salceson to doskonały wybór dla miłośników mięsa. Najczęściej spożywany jest w formie plastrów do kanapek, jednak z powodzeniem sprawdza się także na ciepło, jako składnik dania głównego. Tradycyjny, swojski salceson przygotowywany jest zazwyczaj z głowizny wieprzowej, wołowej lub cielęcej, ale także tłuszczu, podrobów, krwi, okrawków mięsa czy skórek. Wszystko to podkreślone jest kompozycją odpowiednio dobranych przypraw, dzięki którym kawałki mięsa wyraźnie wyczuwalne w salcesonie zyskują jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Zależnie od składu salceson może występować w różnych odmianach. W naszej ofercie znajdą Państwo między innymi salceson włoski czy ozorowy.

Pasztet

Jeden z najchętniej wybieranych wyrobów z podrobów — tradycyjny, swojski pasztet idealnie nadaje się jako przystawka na stół, ale najczęściej spożywany jest w towarzystwie świeżego chleba i kiszonego ogórka lub żurawiny. Nasz asortyment obejmuje zarówno pasztety pieczone, jak i wędzone, z mięsa drobiowego i nie tylko. Każdy z nich jest jednak przygotowywany z wyjątkową starannością, a odpowiednio dobrane składniki i przyprawy to kwintesencja ich niepowtarzalnego smaku.

Kaszanka

Kaszanka to, tuż obok kiełbasy, jeden z ulubionych wyrobów Polaków na grilla, choć można ją jeść także na wiele innych sposobów. Dobrze przyrządzona kaszanka (po śląsku krupniok) jest soczysta, pełna wyrazistego smaku, a chrupiąca po ugrillowaniu skórka to ogromny atut, który przyciąga fanów mięsa do skosztowania kaszanki. Tego typu wyroby z podrobów popularne są także w kuchni słowackiej, węgierskiej czy niemieckiej, lecz to właśnie w Polsce, na Śląsku, kaszanka doczekała się własnego święta. Dostępna w naszej ofercie kaszanka cienka zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowywana jest zgodnie z tradycyjnym przepisem i z dodatkiem aromatycznych przypraw, które doskonale podkreślają jej wyjątkowy smak.

Podroby mięsne — bogate źródło witamin

Podroby mięsne można spożywać na wiele sposobów — ugotować z nich zupę czy gulasz, a także wiele innych dań, lub konsumować opisane powyżej pyszne wyroby z podrobów: pasztety, kaszanki czy salcesony. Dlaczego jednak w ogóle warto jeść podroby mięsne? Ponieważ stanowią bogate źródło wielu cennych witamin, białka i kolagenu. Wszystko to jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

Przy wyborze wyrobów z podrobów warto jednak zwrócić uwagę przede wszystkim na ich jakość. W sklepie Wędliny dla Całej Rodziny znajdą Państwo jedynie produkty najwyższej jakości, w 100% bezpieczne i przygotowywane z ogromnym zaangażowaniem oraz doświadczeniem. Jako rodzinna firma stawiamy przede wszystkim na tradycyjne smaki, które zachwycą zarówno najmłodszych, jak i najstarszych członków familii. Nasze wyroby z podrobów będą doskonałą propozycją na przyjęcie, imprezę w gronie rodziny lub przyjaciół, ale przede wszystkim na co dzień. Zachęcamy także do zapoznania się z naszym asortymentem kiełbas i wędlin przygotowywanych w tradycyjny sposób.