Nowość

Salceson włoski 0,7kg

Dodaj do ulubionych

16,38  brutto

Pyszny i aromatyczny salceson włoski przygotowywany w tradycyjny sposób to doskonały wybór dla miłośników mięsnych podrobów. Niepowtarzalny smak naszego salcesonu w połączeniu z kromką świeżego, wiejskiego chleba zapewni Ci energię i potrzebne składniki odżywcze. Pełne mięsa plastry będą także doskonałą, treściwą przekąską podczas spotkań rodzinnych lub z przyjaciółmi. Wybierz salceson włoski Wędliny dla całej Rodziny i poczuj, jak smakuje najwyższa jakość!

9996 w magazynie

-
+
Czas dostawy: 48h (w dniach roboczych)

dostawa ikona Darmowa dostawa od 200 zł

Opis

Z czego powstaje salceson włoski?

Uwielbiany nie tylko w naszym kraju salceson to rodzaj podrobów mięsnych najczęściej spożywanych w formie plastrów krojonych do chleba. Składa się przede wszystkim z głowizny wieprzowej, wołowej lub cielęcej, ale także tłuszczu, podrobów, krwi, okrawków mięsa, skórek oraz koniecznie odpowiednio dobranych przypraw. Mięso, z którego wykonywany jest salceson, poddaje się peklowaniu. Jest ono obgotowywane i odpowiednio przyprawiane po to, aby ostatecznie przybrać formę salcesonu gotowego do krojenia i spożywania. W zależności od składu salceson występuje w różnych rodzajach. Salceson włoski najczęściej składa się z głowizny i skórek wieprzowych, rosołu, a także doskonale skomponowanych przypraw — czosnku, kminku oraz pieprzu.

Dlaczego warto wybrać nasz salceson włoski?

Tajemnica wyjątkowego smaku salcesonu włoskiego kryje się w jakości mięsa użytego do jego przygotowania, ale także sposobie obróbki i kompozycji odpowiednio dobranych przypraw. Dlatego salceson włoski dostępny w ofercie sklepu Wędliny dla całej Rodziny przygotowywany jest z najwyższej jakości mięsa gotowanego zgodnie ze sprawdzoną recepturą. Aromatyczne przyprawy i soczyste mięso to połączenie, które gwarantuje doskonałe odczucia smakowe. Dzięki temu nasz salceson możesz pokroić na pyszną i pożywną kanapkę lub podawać w formie pasztetu albo przekąski podczas rodzinnych spotkań. Salceson jest także produktem wysokoenergetycznym, dzięki czemu idealnie nadaje się dla osób wykonujących pracę fizyczną — zapewnia sporo energii pochodzącej z białka o dużej przyswajalności, ale także tłuszczy nasyconych oraz witamin. Jest to zatem produkt wartościowy, który spożywany z umiarem nie zaszkodzi nawet osobom dbającym o linię.

Z czym podawać salceson włoski?

Salceson włoski to propozycja nie tylko do kanapki — z jego dodatkiem można tworzyć różne kompozycje smakowe, gdyż dobrze pasuje on do dań różnego rodzaju. Choć doskonale smakuje na zimno, polecamy także odkryć jego wyjątkowy smak i aromat po obróbce cieplnej. Pokrojony w kostkę i podsmażony salceson włoski świetnie uzupełni na przykład smak domowego bigosu czy pełnego warzyw leczo. Salceson dobrze komponuje się z warzywami takimi jak papryka czy pomidory lub nawet kukurydza, ale świetnie też sprawdzi się na stole jako przekąska — niezwykle pożywna i aromatyczna. Dodaj go do potrawek ziemniaczanych, dań z grilla lub podawaj na pszennym lub żytnim pieczywie z dodatkiem musztardy — tak, jak lubisz najbardziej!

Informacje dodatkowe

Waga

0,7kg