;

Kiełbasy

Większość Polaków nie wyobraża sobie weekendu, wakacji czy świąt bez dobrej jakości swojskiej kiełbasy. Nic dziwnego — w końcu dobrze zrobione, pełne mięsa i aromatycznych dodatków pęto kiełbasy to wstęp do doskonałego posiłku, czy to przyrządzonego na grillu, czy na patelni, czy podanego w formie przystawki. W firmie ”Kozłowski Wędliny” doskonale to rozumiemy, dlatego w przygotowywanie naszych kiełbas, wędlin oraz innych wyrobów mięsnych wkładamy całą swoją wiedzę, zaangażowanie i umiejętności.

Tradycyjne receptury, aromatyczne przyprawy i wysoka higiena produkcji sprawiają, że nasze kiełbasy są bezkonkurencyjne zarówno pod względem smaku, jak i bezpieczeństwa oraz najwyższej jakości. Zachęcamy Państwa do zapoznania się z całym naszym asortymentem i rozpoczęcia niezwykłej przygody, w której kubki smakowe poznają prawdziwy smak swojskiej, polskiej kiełbasy.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

 

Kiełbasy polskie — najlepsze w swoim rodzaju

Dlaczego polskie kiełbasy cieszą się tak ogromną popularnością na świecie? Ponieważ to właśnie w naszym kraju ze swojskiej kiełbasy przygotowuje się wiele smacznych dań. Polacy jedzą kiełbasę na zimno i na gorąco, jako dodatek do kanapek, grillowaną, smażoną, a także dodają ją do leczo, bigosu i innych posiłków. Receptury polskich kiełbas zostały zatem dopracowane do perfekcji, aby zadowolić podniebienia nawet najbardziej wytrawnych smakoszy. W naszej firmie rozumiemy, że kiełbasy to także „wędliny dla całej rodziny” – kochają je już najmłodsi. Właśnie dlatego nasza oferta obejmuje szeroki zakres najlepszych swojskich kiełbas dla każdego rodzaju odbiorców.

Kiełbasy cienkie

Nasz asortyment kiełbas cienkich obejmuje propozycje idealne zarówno do jedzenia na zimno, jak i do grillowania czy smażenia. Ich niepowtarzalny smak i aromat to zasługa składu — znajduje się w nich głównie mięso, a nie sztuczne wypełniacze czy woda. Odpowiednio dobrane przyprawy oraz tradycyjna metoda wędzenia to nasz sekret przekazywany z pokolenia na pokolenie, dzięki któremu nasze kiełbasy cienkie są absolutnie nie do podrobienia. Oprócz kiełbas cienkich oferujemy także uwielbiane przez wszystkich członków rodziny klasyczne kabanosy, stanowiące doskonałą przekąskę lub przystawkę chętnie pałaszowaną w trakcie imprez rodzinnych albo w gronie znajomych.

Kiełbasy suche i podsuszane

Kiełbasa sucha i podsuszana zyskuje niezwykłą chrupkość przy zachowaniu doskonałego smaku oraz aromatu. Proces podsuszania pozwala wydobyć z kiełbasy naturalne zapachy dobrze dobranych przypraw, dzięki czemu w smaku jest ona jeszcze bardziej intensywna. Będzie doskonałym wyborem dla miłośników kiełbasy, którzy jedzą ją solo, na zimno, jako dodatek do kanapki czy innego posiłku.

Kiełbasy kanapkowe

Oprócz wielu dań na ciepło, jakie można przygotować przy użyciu kiełbasy swojskiej, można także stworzyć dzięki niej niezwykle smaczne kanapki. Nasz bestseller, czyli Krakowska Sucha, to doskonały sposób na urozmaicenie smaku klasycznych kanapek i nadanie im wyrazistego mięsnego aromatu. Doskonale komponują się z musztardą i swojskim, świeżo pieczonym chlebem.

Od czego zależy smak swojskiej kiełbasy?

Kwintesencją smaku swojskiej kiełbasy jest oczywiście mięso. To ono powinno stanowić podstawę kiełbasy i jej główny składnik, bez wody czy zbędnych wypełniaczy. Polska kiełbasa powinna zostać przygotowana głównie z mięsa wieprzowego, choć czasem zdarzają się także rodzaje kiełbasy z dodatkiem innego mięsa, na przykład dziczyzny. Tak wyprodukowane kiełbasy to wędliny naturalne, oparte na tradycyjnych recepturach, których nie znajdą Państwo w każdym sklepie. Tajemnica aromatu i charakterystyczny dla różnych rodzajów kiełbasy posmak to jednak także zasługa przypraw, dodatków oraz sposobu przygotowania. Dym wydobywający się w trakcie klasycznego wędzenia na drewnie liściastym nadaje kiełbasom niepowtarzalnego smaku, a kompozycja starannie dobranych przypraw jedynie go podkreśla i wydobywa z niego to, co najistotniejsze.

Kiełbasy różnią się od siebie nie tylko dodatkami czy przyprawami, ale także stopniem rozdrobnienia wsadu. Te najbardziej rozdrobnione, takie jak parówki czy mortadela, uwielbiane są przez dzieci i osoby starsze, natomiast kiełbasy grubo rozdrobnione, takie jak krakowska, z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami mięsa, to propozycja dla smakoszy i idealny dodatek do dań serwowanych gościom oraz wszystkim członkom rodziny.

Bezpieczne kiełbasy wysokiej jakości 

W rodzinnej firmie „Wędliny dla całej rodziny” stawiamy przede wszystkim na wysoką jakość i bezpieczeństwo. Działamy na rynku od 30 lat, cały czas doskonaląc swoje tradycyjne receptury i poszerzając ofertę dla grona stałych klientów. Za nasz punkt honoru przyjęliśmy jednak przede wszystkim bezpieczeństwo i spełnianie wszystkich europejskich standardów oraz norm jakościowych. Dlatego oferujemy kiełbasy oraz inne wyroby wędliniarskie w 100% bezpieczne, o doskonałym stosunku jakości do ceny. Jako uczciwy producent posiadamy w sprzedaży wyłącznie uczciwe produkty, które sami każdego dnia chętnie spożywamy, a w ich produkcję wkładamy całe swoje serce oraz zaangażowanie.

Wędliny dla całej rodziny — poznaj nasz asortyment

Choć w naszym sklepie znajdą Państwo znakomite kiełbasy, kabanosy i parówki, zachęcamy także do zapoznania się z całą naszą ofertą. Proponujemy także wysokiej jakości szynki, wyroby z podrobów, a także produkt wyjątkowy — paczkę dla całej rodziny, w skład której wchodzą nasze najlepsze propozycje kiełbas, wędlin oraz salcesonów. Nasze produkty idealnie nadają się na co dzień, ale także na święta czy ważne wydarzenia rodzinne. Można dzięki nim przygotować doskonałe polskie dania, wiejski stół, ale także zapakować próżniowo i zabrać ze sobą na wakacje czy w dłuższą podróż. Już teraz zachęcamy do zakupów w naszym sklepie internetowym — wysyłamy produkty nawet w 24 godziny, aby mogli Państwo dłużej cieszyć się ich wyjątkową świeżością!